Tanévnyitó ünnepség

2018. szeptember 2. 17:00


TANKÖNYVOSZTÁS!

Augusztus 31.

8-13 óráig 7; 8. osztálynak és a 9. évfolyamnak

13-17 óráig 10. évfolyamnak

Szeptember 3.

9-12 óráig 11. évfolyamnak

12-15 óráig 12. évfolyamnak

FIGYELEM!

Iskolalátogatási igazolások kiállítása, át nem vett bizonyítványok kiadása, a nyári szünetben hétfői napokon történik!

JÚNIUS: 25

JÚLIUS: 2, 9, 16, 23, 30

AUGUSZTUS: 6, 13, 21 (kedd), 27

8.00 és 12.00 óra között

Választható tanórai foglalkozások 2018/2019

A 2017/2018-as tanév választható tanórai foglalkozásaira 2018. május 20-ig kell jelentkezni. Az alábbi linkeken elérhető a választható foglalkozásokkal kapcsolatos tájékoztató, illetve jelentkezési lap. Kérjük a szülőket és tanulókat, hogy nyomtassák ki a dokumentumot, és a leválasztható jelentkezési lapot a jelzett időpontig aláírva juttassák vissza az iskolába.

A 10-es tanulóknak kettő két órás foglal­kozás választására van lehetőségük az érettségi felkészítők megadott sávjaiból. Fontos, hogy a jövő évi 11.b, 11.c, 11.d, 11.f osztályokban egy két órás emelt vagy közép szintű érettségi felkészítő foglal­ko­zás választása kötelező, mivel így teljesül a helyi tantervben az évfolyamra előírt heti óraszám.
(A mmgsz.sulinet.hu/iskola/helyitanterv.html oldalon elérhető helyi tantervek az 51/2012. (XII. 21.) EMMI rendelet a kerettantervek kiadásának és jóváhagyásának rendjéről c. jogszabály alapján készültek.)

Tájékoztató és jelentkezési lap az érettségi felkészítő foglalkozásokra

Tájékoztató és jelentkezési lap a tanórán kívüli foglalkozásokra

A fenntartó, a szülői szervezet, az iskolaszék és a diákönkormányzat jóváhagyása a választható foglalkozásokról.

Kérjük támogassa iskolánkat adója 1%-ának felajánlásával! »

A korábbi években is nagy segítséget nyújtottak a felajánlások kiemelkedő teljesítményű diákjaink elis­merésének támogatásában.
A Munkácsy Gimnáziumért alapítvány adószáma:
19196033-1-14

2017. évi menzával kapcsolatos
tudnivalók »

menzalogo

2016. március 1-től a téritési díjak megváltoztak!

centlogo

A Munkácsy Mihály Gimnázium Centenáriumi Rendezvénysorozata



MŰVÉSZETI - IRODALMI SZALON

2018. április 11-én (a költészet napján) került sor következő centenáriumi rendezvényünkre, melyre olyan egykori munkácsys diákokat hívtunk meg, akik művészi pályán vannak, vagy szépirodalmi műveket alkotnak.
Számos híres tanítványunkból 12-en tudtak jelen lenni. Őket arra kértük, hogy művészetükből adjanak ízelítőt, illetve emlékezzenek az alma materben töltött időre.

A színvonlas műsorról bővebben »

Sonline költészet napi beszámolója »
A művészeti-irodalmi estről készült fotókat itt tekínthetik meg. »

2018. április

centlogo

A Munkácsy Mihály Gimnázium Centenáriumi Rendezvénysorozata



Centenáriumi Munkácsy-est!

2018. február 23-án rendezte meg a Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium centenáriumi Munkácsy-estjét. Az est műsorszámai az iskola fő értékei köré épültek - értékőrzés, felelősségvállalás, összetartozás, kötődés, sokszínűség. A fellépő vers- és prózamondók, a zenés-táncos műsorszámok szereplői valamint a kórus nagy tetszést arató, színvonalas produkciókkal léptek színpadra.
A rendezvényen posztumusz Pelle-díjban részesült az intézmény két egykori igazgatója dr. Bíró Lajos és Lóczy István. A műsor készítői dr. Kontráné Várhegyi Erika, Katona Erika, Mártonné Pálvölgyi Dóra, Pintér Tünde és Somogyvári-Sárdi Nóra voltak.
Az ünnepi rendezvényről készült fotókat itt találja meg a kedves látogató.
További képes beszámolót a Kaposvár most oldalán találhatnak.
Az ünnepségről készült videó itt tekintehtő meg!

2018. február 23.

centlogo

A Munkácsy Mihály Gimnázium Centenáriumi Rendezvénysorozata



CENTENÁRIUMI EMLÉKKŐAVATÁS

2018-ban az iskola fennállásának 100. évfordulóját ünnepeljük. Január 15-én kezdetét vette a jubileumi évnek emléket állító programsorozat, melynek első eseményeként két emlékkő avatására került sor a földszinti aulában, az emeleten pedig kiállítás nyílt két egykori munkácsys művészi alkotásaiból.

Az avató ünnepségről készült fotók itt láthatók »

Ünnepi beszámoló. »

2018. január 15.

Lóczy döntő 2018

Május 7. és 9. között került sor a Lóczy Lajos Országos Földrajzverseny döntőjére iskolánkban. A hétfői megnyitó és szakmai előadások után kedden az elméleti verseny, szerdán a gyakorlati forduló zajlott Patcán. A résztvevők kísérő programként településföldrajzi sétán vettek részt Kaposvár belvárosában.
A 9. évfolyamon a budapesti Szent László Gimnázium diákja Csada Lili (felkészítő: Tandory Gábor), a 10. évfolyamon a Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium tanulója Varga Márton (felkészítő: Herzsenyák László) vihette haza a győztesnek járó Lóczy plakettet. Mindkét évfolyam első nyolc helyezettje felvidéki tanulmányúton vehet részt június végén.
Iskolánkból Varga Zsuzsanna tanárnő két 10.b osztályos tanítványa szerepelt a döntőben: Horváth Áron az országos 6. helyet, Vancsura Zalán a 24. helyet szerezte meg.
Gratulálunk!
Végeredmény
Képek a versenyről »

2018. május.

Szakmai tanulmányutak a robotika projekt keretében

A 9.b osztály matematika-fizika-informatika tagozatos tanulói és a két robotprojektünk további résztvevői két kiránduláson is jártak a közelmúltban.
A "Robotika a leánytehetségeknek az MTMI pályára vonzásáért" illetve a "Komplex robotprojekt a tehetségek műszaki kompetenciáinak fejlesztéséért" c. Nemzeti Tehetségprogram által támogatott programjaink szakmai tanulmányútjaként két neves autógyárat és egy interaktív természettudományos kiállítást is felkerestek.
kirandulas A Mobilis Interaktív Kiállítási Központ Kísérletbazárján saját készítésű robotjaikat mutatták be. Az élményeiket a szeptember végén rendezendő Kutatók éjszakáján iskolatársaikkal is megosztják.
A gyárlátogatások után a tanulók mechatronikai mérnökkel is beszélgettek az autógyártásban résztvevő robotok programozásáról és beüzemeléséről, illetve a fiatal mérnök pályaválasztási tapasztalatairól.

2018. május.

Helikoni Ünnepségek 2018.
Középiskolás Tehetségkutató Fesztivál

A Munkácsy hagyományos programjaként április 19-én iskolánk számos tehetséges tanulója a Helikoni Ünnepségekre utazott.
A rendezvény sokszínűségének köszönhetően mindenki talált érdekes programokat, a diákok fellépőként, versenyzőként vagy szimplán szurkolóként is megállták helyüket. Az előadások és kiállítások több kategóriára és helyszínre osztódtak, melyekből igyekeztünk minél többet meglátogatni.

Élmánybeszámoló! »

2018. április

Frankofón nap
a Munkácsy Gimnáziumban

2018 április 5-én került megrendezésre a francia nyelv népszerűsítését, a francia kultúra és gasztronómia megismerését célzó Frankofón nap.

A program a kaposvári általános iskolák 8. osztályos diákjainak, továbbá a Munkácsy Mihály Gimnázium tanulóinak második nyelvválasztásához nyújtott segítséget.


Élmánybeszámoló! »
Fotók a Frankofón napi vetélkedőről »

2018. április

"Robotika a leánytehetségeknek az MTMI pályára vonzásáért"

A pályázat programjában résztvevő tanulóink üzemlátogatással egybekötött beszélgetésen vettek részt a Videoton-Elektro-PLAST Kft. gyárában.
A pályázat célja, hogy a lányok körében népszerűsítsék a műszaki, természettudományos, matematikai és informatikai pályákat és annak szépségeit, előnyeit.
Modrovics Mónika, Bőjte Emőke és Makai Evetke mérnöknők részletesen meséltek tanulmányaikról, arról, hogy miért ezt a pályát választották. A diákok információkat kaptak arról, hogy nőként hogyan tudnak helytállni a munkaterületükön, melyek voltak a legizgalmasabb feladataik.

2018. április 16.

Senior MTDK Konferencia 2018

Március 27-én került sor a Munkácsy Tudományos Diákköri Konferencia Senior kategóriájának szóbeli fordulóira társadalomtudományi ill. természettudományi szekcióban.
A végeredményt (itt) a korábban írásban beadott pályaművek értékelése, és a szóbeli védésen nyújtott teljesítmény alapján alakította ki a zsűri.
Képek a versenyről »
A díjazott és résztvevő diákoknak és felkészítő tanáraiknak gratulálunk!

2018. március.

VIII. Regionális Újlatin/Latin és Orosz Nyelvi Kiejtési Verseny

Pécsen rendezték meg a VIII. Regionális Újlatin/Latin és Orosz Nyelvi Kiejtési Versenyt. Résztvevő diákok: Vass Viktória, Gobányi Edvin, Gombos Luca, Rucz Réka, Oláh Csenge, Németh Bonita. Felkészítő tanárok: Németh Marianna, Kordé Krisztina, Tóthné Ruppert Éva.

Francia nyelvből Gobányi Ervin 5. helyezést ért el. Orosz nyelvből Gombos Luca 3. helyezett lett, Rucz Réka pedig a Pécsi Orosz Központ különdíját kapta. Spanyol nyelvből Oláh Csenge szerzett különdíjat.

Az eredményekhez gratulálunk, tovább sok sikert kívánunk!

2018. március 2.

Német színházban jártunk

Az elmúlt évek hagyományaihoz híven újra megszervezésre került a német nyelvű színházi előadás megtekintése.

2018. február 15-én a Munkácsy Mihály Gimnázium német nyelvet tanuló diákjai látogatást tettek a Szekszárdi Német Színházba - Deutsche Bühne Ungarn, ahol megtekintették a Matthieu Delaporte-Alexandre de la Patellière: Der Vorname című előadást német nyelven Péter Tömöry rendezésével.

Élmánybeszámoló! »

2018. február 28.

Junior MTDK Konferencia 2018

2018. február 28-án került sor a Munkácsy Tudományos Diákköri Konferencia Junior kategóriájának szóbeli fordulójára.

A végeredményt (itt) tekinthetik meg. A korábban írásban beadott pályaművek értékelése, és a szóbeli védésen nyújtott teljesítmény alapján alakította ki a zsűri.

A díjazott és résztvevő diákoknak és felkészítő tanáraiknak gratulálunk!

2018. február 28.

szalagSzalagot kaptak a végzősök

Idén 5 osztály fejezi be középiskolai tanulmányait a Munkácsy Mihály Gimnáziumban.

2018. február 2-án került sor a végzősök felnőtté válását jelképező szalagok átadására. Az ünnepi műsor részeként a Hercules című rajzfilm felemelő betétdalát hallhattuk Ács Panna (11.d) előadásában, majd Kiss István igazgatóhelyettes köszöntötte a 158 diákot és a hozzátartozókat.

Az est fő látványossága az évfolyam táncos bemutatója volt, a koreográfiákat Takács László János készítette.

A végzősökről készült videó itt tekinthető meg »
A szalagavatóról készült képek itt láthatók »

2018. február 2.

zitaKaposvár Város Napja kitüntetés

Rangos kitüntetést kapott a Város Napján rendezett ünnepi közgyűlésen iskolánk tanára, Simonné Kutas Zita. Az országos hírű szakember kiemelkedő pedagógusi és közéleti munkájáért a "Pro Urbe Kaposvár" kitüntetést vehette át Szita Károly polgármestertől a Szivárvány Kultúrpalotában.

A kitüntetéshez szívből gratulálunk!

Az ünnepségről bővebben itt olvashatnak »

2018. január 23.

rozsaA Magyar Diáksport Szövetség elismerése

Iskolánk testnevelő tanára Rózsa János lett Somogy megye díjazottja a Diákolimpia elmúlt tanévének országos döntőin elért kimagasló eredményeiért. A Magyar Diáksport Szövetség elismerését a Magyar Tudományos Akadémián vehette át. A Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium, a középiskolák rangsorában az 5. helyet érte el.
További szép sportsikereket kívánunk, az elismeréshez szívből gratulálunk!

Az elismerésről bővebben itt olvashatnak »

2018. január 11.

makPénzügyi tudatosságot növelő okostelefonos applikációt mutatott be a Magyar Államkincstár

Osztályfőnöki óra keretében ismerhették meg a diákok a Kincstár JátéKincstár nevű telefonos applikációját 2018. január 19-én. A Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium az országos kincstári roadshow második állomása.

A további részletek itt olvashatók. »

2018. január

Karácsonyi Muzsika 2017

2017. december 18-án került megrendezésre hagyományos év végi zenés estünk, a Karácsonyi Muzsika. Ezen a városi hangversenyekhez kapcsolódó ünnepségen számos tehetséges diákunk sokszínű zenés műsorszámmal, verssel, prózával és tánccal teremtett meghitt hangulatot a karácsonyi ünnepekhez.

Az eseményről készült fotókat itt tekinthetik meg »

2017. december 18.

Karácsonyi Köszöntő!

Nyugdíjas kollegáinkat köszöntöttük a Karácsonyi Muzsika délutánján.

Beszámoló az ünnepélyről. »

2017. december 18.

Munkácsy 100
Adománygyűjtő Est

2017. november 15-én iskolánkban megrendezésre került a Diákönkormányzat által szervezett Adománygyűjtő Est. Ez az esemény nem csak tehetséges tanulóink előadásairól szólt, hanem egy emlékezetes cél érdekében lett megvalósítva.

A befolyó összegből szeretnénk támogatni a Munkácsy 100 Emlékkő finanszírozásának költségeit.

A videoműsor megtekintése »

2017. november

Olaszországban jártunk

2017. november 9-11. között lehetőségünk adódott kiutazni Olaszországba egy verseny keretein belül, melyet a GiovanIdee nevű szervezet rendez minden évben. Tavaly a munka világa, idén pedig a környezetvédelem a kijelölt téma, melyet változatos formában (tánc, film, színdarab, weboldal, újság, vers) lehet feldolgozni. A verseny idei mottója: „Human being, guardian of a fragile Planet”. Ebben az évben hét ország képviselteti magát a versenyben.

Beszámoló a kirándulásról »

2017. november

HALLOWEEN A MUNKÁCSYBAN

Az idei tanévben hatodik alkalommal került sor a Munkácsy Halloween Party-ra Türgyei Krisztina tanárnő gondozásában. 36 csapat vetélkedett egymással a közel háromórás rendezvényen. Nagy örömünkre szolgált, hogy a kaposvári általános iskolák idén is elfogadták meghívásunkat, így ismét körünkben üdvözölhettük a Zrínyi, a Honvéd és a Kisfaludy csapatait.
A diákok idén is lelkesen készültek a vetélkedőre. A hátborzongató sminkek, ijesztő jelmezek, és a Halloween hangulatához illő sütemények legalábbis mind ezt bizonyítják.
Az ilyenkor elhagyhatatlan feladatok (pl. filmfelismerés, töklámpás készítése, puzzle, kvíz, szabaduló szoba) kiegészültek az iskolánkban tanított második idegen nyelvek állomásaival, ahol az a célnyelvi országok télköszöntő szokásaival ismerkedhettek meg a versenyző csapatok.
Az idei fődíjakat a kaposvári ParaCity ajánlotta fel a két első helyezett számára, amit ezúton is köszönünk.

Az első három helyezett a 7-8.osztályosok között:
1. FIVE REASONS (Zrínyi)
2. SUPER GIRLS and CO. (Zrínyi)
3. MINNIES GONE WRONG (Honvéd)

A felsőbb évfolyamokon az alábbi csapatok értek el helyezést:
1. HARLEY ÉS A HALOTTAK (9. D)
2. IVADÉKOK KÖZÖTT (9. C)
3. BOO-k (9.KNY)


2017. november

"Tutte le strade portano a Roma
- Minden út Rómába vezet!"

Október végén iskolánk tíz tanulója és két tanára három felejthetetlen napot töltött az olasz fővárosban.

Útibeszámoló »

2017. október

robotikaTehetséggondozó projektek 2017-2018

A Nemzeti Tehetség Program támogatásával ebben a tanévben két kiscsoportos tehetségfejlesztő célprojektet valósítanak meg tehetségpontjaink, valamint egy digitális eszközbeszerzés is folyamatban van.





  • folytatódik és újabb eszközökkel bővül az MMG Robotika Labor
  • idén a lányok MTMI tehetségfejlesztésének céljára külön projekt indítását tette lehetővé a Tehetségprogram, melyet Eminens Alapítványunk nyert el. Ennek eszköze szintén a robotika
  • a "tehetséggondozás eszközbázisának fejlesztése" programban 3D nyomtató és szkenner, digitális elektrofizikai műszerek és GPS navigációs eszköz érkezik iskolánkba.

2017. október

rokaRÓKAŰZŐK SIKER 2017!

Iskolánk csapata 1. helyezést ért el a Kaposvár és Pécs között 2017. szeptember 30-án 23. alkalommal megrendezett Rókaűzők váltófutóverseny középiskolás kategóriájában. A diákok a 86,4 km-es távot 6 óra 16 perc 23 másodperces időeredménnyel teljesítették, amellyel a 70 csapatot felvonultató mezőnyben összesítésben a 9. helyen végeztek.

A csapat tagjai: Szász Adél Hanna, Járfás András, Tóth Ákos, Szerb Katalin, Saffer Benedek, Horváth Arnold, Szerencsés Lili, Csizmadia Gábor, Szabó Barna, Horváth Barnabás, Csepeli Angéla.

Szervező tanárok: Rajnai László, Varga Bálint.

Az elért sikerhez szívből gratulálunk!

2017. szeptember

Látogatás a Budapesti Francia Intézeben

2017. szeptember 16-án a iskolánk tanulói részt vettek a Budapesti Francia Intézet által szervezett nyílt napon.
Diákjaink megismerkedhettek az intézet tevékenységével, munkatársaival. Az intézmény szervezői sokszínű programokkal várták vendégeiket. Nyelvóra bemutatók, valamint filmvetítések, kreatív foglalkozások, társasjátékok színesítették az intézetben töltött pár órát.

Élménybeszámoló »

2017. szeptember

rokaNEMZETKÖZI ÚSZÓ EREDMÉNY!

Iskolánk 11.c osztályos tanulója, Hamlin Dorothy kimagasló teljesítményt nyújtott az oroszországi Tomszkban megrendezett Junior Uszonyosúszó Világbajnokságon. A Kaposvári 1. MCM Diamant Adorján SE sportolója a 200 méter és 400 méter gyors számokban aranyérmet, a 100 méter gyors és 4×100 méter mix váltó számokban ezüstérmet szerzett.

Az elért sikerhez szívből gratulálunk!

2017. szeptember

nyelvSegítség a második idegennyelv-választásához

Melyik nyelvet válasszam? Gyakran merül fel a kérdés szülőkben és diákokban egyaránt. A lehetőségek bemutatásával szeretnénk segítséget nyújtani a döntésben.

Második idegennyelv-választás »

2017. szeptember

"Aludj máskor!"
- 24 órás vetélkedő

Iskolánk 39 diákja a Nagybajomban megrendezett, 24 órás "Aludj máskor" vetélkedőn vett részt. Az idei feladatok a pályaorientációról és a munkaerőpiacról szóltak. A feladatok között szerepelt cégalapítás, kollektívszerződés-írás, irodaházépítés, adományozás, videoklip-készítés, képregényírás és festménykészítés, illetve voltak sportversenyek is.

Mindenki sokat dolgozott, így a 24 óra elteltével a "Maradj Máskor Gépezet Dolgozóit" hirdették ki győztesnek!

"Aludj máskor" beszámoló »

2017. szeptember

fecskeFecsketábor - Fecskeavató 2017!

2017. augusztus 30.- 31.-én került megrendezésre iskolánkban a kezdő évfolyamok számára a fecsketábor. Játékos, sportos formában ismerkedhettek az újonnan érkező tanulók az intézménnyel és osztálytársaikkal. Az évnyitón ünnepélyesen fel is avatták őket a felsőbb éves diákok, de szeptember végén még egy utolsó feladat várta őket. Vicces öltözékekbe bújva tettek fogadalmat és váltak immáron igazi munkácsys diákká.

Fecsketábor beszámoló »

Képek az idei "fecske" rendezvényekről »

2017. augusztus-szeptmber

Megjelent Centenáriumi Évkönyvünk

evkonyv

Munkácsy Krónika

MK

E-napló

E-naplo

Elérhetőségeink »

Órarend (2017. szeptember 18-tól) »
 
Csengetési rend »


Warning: include(./naptar.php): failed to open stream: No such file or directory in C:\Apache24\mmgroot\archiv\1718.html on line 707

Warning: include(): Failed opening './naptar.php' for inclusion (include_path='.;c:\php\webincludes') in C:\Apache24\mmgroot\archiv\1718.html on line 707
tanacsadas logo

A Munkácsy Gimnáziumért Alapítvány kiemelt támogatója

Kométa logo MBA

Hívószó alapítvány

Lóczy verseny »