Helikoni Ünnepségek 2018. - Középiskolás Tehetségkutató Fesztivál

helikon

A rendezvényt megelőző több hónapos kemény munka, gyakorlás és felkészülés minden versenyzőn megmutatkozott, ezért a zsűrinek nem lehetett könnyű dolga a legjobbak kiválasztásakor.

A Munkácsy tanulói szinte minden kategóriában eredményesen zártak. Arany minősítést ért el könnyűzene-együttes kategóriában Rádics Réka, Szabó Péter és Varga Ádám, Komolyzene hangszerszóló kategóriában Varga Ádám (zongora) és komolyzene kamaraegyüttes kategóriában Bányai Vera, Ruppert Márta és Szigeti Márk (Cselló kamaraegyüttes). Ezüst minősítést szerzett a Munkácsy női kara, képzőművészeti kategóriában Mátyus Dóra (fotók), néptánc szóló kategóriában Horváth Zalán, komolyzene kamaraegyüttes kategóriában Gombos Luca, Szűcs Luca, Szabó Adrienn és Kovács Lili Hanna (fuvolakvártett), valamint vers és próza kategóriában Bunford Péter, aki a különdíjat is kiérdemelte. Bronz fokozatot ért el helikonNépdal kisegyüttes kategóriában Hajdu Csenge, Dakó Zsanett, Proity Noémi, Miseta Dorottya, Szász Adél Hanna, Németh Júlia és Schmidt Panna, mozgásművészet szóló kategóriában Kovács Dorina, mozgásművészet együttes kategóriában az Ametiszt táncegyüttes Halmóczki Lili, Varga Eszter, Bakó Sára, Jeges Jázmin és Faludy Petra szereplésével, komolyzene szóló kategóriában Hortobágyi Éva (hegedű) komolyzene ének kategóriában Törzsök Roland, valamint Néptánc együttes kategóriában Nagy Rebeka, Nagy Rebeka Ráchel, Szász Adél Hanna, Horváth Zalán és Mezőszentgyörgyi Áron.

A versenyeken kívül más érdekességek is várták a látogatókat. Különböző opcionális programokat tekinthettünk meg a szabadidőnkben, esténként pedig a téren koncertek és táncház szórakoztatta a tömeget. A kultúra és művészet szeretete növelte a különböző iskolákból érkező diákok összetartozását és biztosította a jó hangulatot a rendezvény kezdetétől a végéig.

A programok keretében szorosabb kapcsolat alakult ki az iskolán belül is, de más városokból jött diákokkal is új barátságok köttettek.