Munkácsy-est 2017

korus

Február 21-én este legalább 30 évet fiatalodott a Munkácsy! A fergetegesre sikerült Munkácsy-est szereplői időutazásra invitálták a nézőket.

A kerettörténet alapján ugyanis két korunkbeli munkácsys diák megtalálta édesanyja egykori naplóját a padláson. A naplórészletek és iskolánk tehetséges diákjainak előadásai segítségével bepillantást nyerhettünk az Munkácsy Mihály Gimnázium mindennapjaiba az 1980-as évekből. Érdekesebbnél érdekesebb jelenetek elevenedtek meg a szemünk előtt, többek között: az évnyitó, a klubdélutánok, a TSZ-beli almaszedés, az első gimis szerelem vagy a bizonyítvány szépítése.

A színvonalas produkciók javarészt az ABBA örökzöld slágereire épültek, így a jó hangulat mindenképp biztosítva volt! Az est egyik fénypontjának számított a Munkácsy Kórus ALUMNI előadása. Ez a kórus az egykori énekkaros diákokból állt össze erre az alkalomra. E műsorszám egyik érdekessége volt, hogy a kórus soraiban énekelt Gyallai Katalin igazgatónő is. Az előadás végén kiderült, hogy a legidősebb kórustag 1966-ban végzett a Munkácsyban.

Az est folyamán sor került a Pelle-díj átadására, amit idén Varga Bálint tanár úrnak ítélt a bizottság. A műsor két felvonása között állófogadás várta mind a szereplőket, mind a vendégeket az iskola folyosóin.

Köszönjük ezt az emlékezetes estét a fellépőknek, Herber Tünde, Kovács Zsoltné, Katona Erika felkészítő tanároknak, valamint a szervezőknek!


Berecz Lilla 12.e