Varsóban jártunk

varso

A rendezvény helyszíne a Lengyel Tudományos Akadémia volt. A 2016 novemberében megrendezett bergamói versenyen iskolánk diákjai három különböző műfajban mutatták be, hogy mit gondolnak az európai diákok jövőjéről, munka-és továbbtanulási lehetőségeiről. A konferencia első napján ezekbe a pályamunkákba nyerhettünk betekintést. A diákok és felkészítő tanáraik munkáját dicséri, hogy film és újságírás műfajban is a jelöltek között voltunk, a zsűrit azonban a táncunkkal nyűgöztük le, az első helyezést iskolánknak ítélték. A jutalom pedig nem más, mint egy római utazás a következő tanév őszén.

A konferencia második napján az iskolák delegációi Francesco Nullo, olasz szabadsághős szobrát koszorúzták meg, ezután pedig részt vettünk a varsói Európa-napi felvonuláson. A programokat követően megismerhettünk Varsó gyönyörű Óvárosát, eljutottunk a Lazienki-parkba, és jártunk a Visztula partján is.

Köszönjük, hogy képviselhettük iskolánkat! Sok szeretettel gratulálunk Takács László tanár úrnak és diákjainak az első helyezéshez!