Munkácsys tudósok

2013. szeptember 26-a délutánján és estéjén teljesen átváltozott a Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium: néhány órára a "tudás játszóterévé" vált. Mintegy 180 tanulót, több mint 60 csapatot mozgósított a Kutatók éjszakája rendezvény, melyre 7-8. osztályos diákok, illetve középiskolások érkeztek.

Számos izgalmas kalandban volt részünk: láthattunk fizikai, majd kémiai kísérleteket napfényben és éjszaka; vártak ránk úti beszámolók, csillagnézés, arcrekonstrukciós előadás és éjszakai zseblámpás kutatás a múzeumban. Belekóstoltunk a régészek munkájába: arcrekonstrukcióban és ásatáson vettünk részt; majd kikapcsolódásként hulladékból csodát varázsoltunk.

Az estét boszorkányos kémiai kísérletek, majd közös csillagszórózás zárta. A program során menetlevekbe gyűltek a pontjaink, kialakítva a győztesek sorrendjét.

Az igazi érték azonban nem ez volt, hanem az oldott, közvetlen, ám mégis agyserkentő légkör. Köszönet érte a szervező tanárainknak! Kíváncsian várjuk jövőre a folytatást!

Dózsa-Juhász Olívia, 9.e

Fotók »

A verseny végeredménye:

I. helyezett

38. csapat (12. a/T és 12.d): Csordás Lilla, Cser Ágnes, Takács Bianka, Schmidt Eszter, Czellár Henrietta, Pozsegovics Dóra, Gyűjtő Adrienn

II. helyezett

34. csapat (11.e): Stadler Elizabet, Mezriczky Róbert, Karácson Luca, Uszkay Lilla, Hőgye Virág, Vörös Judit, Kalina Kinga, Árok János, Biró Vanessza, Elek Dorina

III. helyezett

47. csapat (10.b): Rák Vince, Járfás Luca, Nagy Délia, Lőrincz Dániel, Kecskés Konrád, Mester Áron Bendegúz

39. csapat (12.b): Vadas Anikó, Kiss Barbara, Molnár Adrienn, Fekete Zsófia, Katus Réka, Krisztalovicz Tímea