Fecsketábori beszámoló

fecske_1 fecske_2

Nagyon jól éreztem magam a gimnázium 2013. augusztus 29–30-i fecsketáborában. Ez a két nap segített, hogy jobban összeismerkedjek a leendő osztálytársaimmal. Ez természetesen sikerült is.
A programok minden diákot megmozgattak. A legelső feladatunk egy három perces műsor összeállítása, ill. egy "egyenpóló" megrajzolása volt. Mindezt úgy, hogy akkor láttuk egymást először!

A fantasztikusan finom menzai ebéd után következett egy kis szellemi tusa: a Berzsenyi parkban kialakított állomásokon minden osztály megtalálta a profiljába vágó feladatot. Volt itt kémiai feladat, logikai rejtvény, némi iskolatörténet, útbaigazítás idegen nyelven és egy kis várostörténet is.

Miután az első napon agyi kapacitásunkat kellőképpen letesztelték, másnap a sportban kellet megállnunk a helyünket: 10 fős csoportokban versengtünk az első helyért, majd (önként és dalolva) röplabdáztunk, fociztunk, kosaraztunk és tollasoztunk. Ha valaki a sportban nem jeleskedett, még jónak bizonyulhatott az "egy perc és nyersz" játékban.

A táborzárás előtt győztest is hirdettek: idén a 9.F/1 nyert, így ők választhattak először ajándékot, de senki nem ment haza üres kézzel, mindenki kapott valamit.
Úgy érzem, nagyon hasznos volt a tábor. Örülök, hogy munkácsys diák lehetek.

Fülöp Liliána, 9.c