Barangolás a Francia Riviérán
2013. június 24. – 30.

Riviéra napfényben

Utazás: Autóbusszal
Elhelyezés: 5 – 6 fős holiday home (2 ill. 3 háló + nappali felszerelt konyhával, fürdőszoba)
Ellátás: önellátó

1. nap — Indulás a késő esti órákban Folyamatos utazás rövid pihenőkkel.
Éjszaka az autóbuszon.

2. nap — Délelőtt pihenő a Garda tónál, ahol Sirmionet, a félszigetre épült hangulatos városkát tekintjük meg.
Este szállások elfoglalása Frejus környékén.

3. nap — Látogatás St. Tropez-ba, a világhírű üdülővárosba, mely elegáns jachtkikötőjéről is híres. Ezt követően Grimaud középkori várfalai között tehetünk egy felejthetetlen sétát. A városka panorámája minden látogatóját rabul ejti. Délután szabadprogram, pihenés a tengerparton.

4. nap — Délelőtt a film fővárosába, Cannes-ba vezet utunk, séta az óvárosban és a hírességek utcáján. Hajókirándulás a gyönyörű St. Margarite szigetére, ahol egy erőd található a vasálarcos egykori cellájával. (Hajójegy a helyszínen fizetendő) Délután a festők és művészek paradicsomaként ismert Saint Paul de Vence-t keressük fel. A hegyoldalban fekvő erődített városka kanyargós kis utcái és ódon házai középkori hangulatot árasztanak. Pompás kilátás nyílik a ciprusfák uralta tájra és a pálmafákkal tarkított és úszómedencékkel felszerelt, vöröstetős villákra.

5. nap — Délelőtt kirándulás Grasse-ba. A festői kisváros több mint 300 éve a parfümgyártásból él. Látogatás a Fragonard parfümgyárban. Délután szabadprogram, pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulási lehetőség Grand Canyon du Verdonba. A 700 m mély festői szurdokvölgy Európa legnagyobb kanyonja, ahol a viaduktokkal és alagutakkal tarkított utakon végighaladva lélegzetelállító természeti szépségekben gyönyörködhetünk. (30 Euro/fő; min. létszám: 25 fő)

6. nap — Délelőtt utazás a Cote d'Azur legnépszerűbb üdülőhelyére Nizza-ba. Városnéző séta: Angol sétány, óváros, Bellada torony, virágpiac, Massena tér. Majd Monacoba, a kaszinók világába utazunk. Városnézés Monte Carloban: Hercegi palota, Casino. Óceonográfiai múzeum, Grace Kelly sírja. Délután szabadprogram a tengerparton. Az esti órákban hazaindulás, folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Grand Canyon du Verdon

7. nap — Hazaérkezés kora este.

A részvételi díj 65 000 Ft/fő tartalmazza az autóbusz közlekedés, a szállás és az idegenvezetés költségeit. Nem tartalmazza a belépőjegyek, a hajójegy, a fakultatív kirándulás és az utasbiztosítás díját. A csoportos betegség-, baleset- poggyászbiztosítás külön köthető min. 10 fő esetén.
Üdülőhelyi illeték: 6 Euro/fő.

Előleg befizetésének határideje: 2012. november 12. 15 000 Ft

Az utazás szervezője: Kondorayné Németh Szilvia franciatanár.
Információ kérhető e-mailben is: kondoray01@t-online.hu