Viva España avagy egy hosszú távú kapcsolat kezdete Spanyolországban.

esp

Idén februárban lehetőségünk nyílt egy hétre Spanyolországba utazni egy 14 fős csoporttal az Erasmus+ program keretein belül. A program célja a spanyol nyelv gyakorlása, a spanyol kultúra és oktatási rendszer megismerése volt. A hét napot egy-egy családnál töltöttük, így betekintést nyertünk egy spanyol család mindennapi életébe.

esp

21-e este érkeztünk meg Valmojadoba, ahol találkoztunk a fogadó családjainkkal, majd mindenki haza ment. Másnap reggel a valmojadoi iskolánál újra egyesült a csoport és Toledoba indultunk. Toledoban sok kulturális örökséget látogattunk meg, mint például a Primada-t. Sok szép helyen jártunk, majd egy kis szabadidőre is jutott idő, így magunktól is felfedezhettük a város egy részét.

esp

A következő napot a valmojadoi iskolában töltöttük. Különböző órákat látogathattunk meg. A csoport egy része egy kézműves foglalkozáson is részt vett, ahol farsangi álarcokat készítettek. Megismerkedtünk mégtöbb diákkal. Találkoztunk azokkal is, akik májusban voltak nálunk. Sokat beszélgettünk a párjainkkal arról, hogy mennyire eltérő a két országban az oktatás és a szokások az iskolában.

esp

A pénteki napot Madridban töltöttük. Megnéztük a Plaza Mayort, ráléptünk a 0. kilométerre, majd a Prado Múzeumba is elmentünk. Felmentünk az Azotea del Círculoba ahonnan a magasból csodálhattuk a város szépségét.

A hétvégi programokat a családok szervezték nekünk. Voltak, akik az Escorialt látogatták meg, mások Madridban vagy szimplán a fogadó családjukkal töltötték ezt az időt.

esp

Hétfőn a délelőttöt iskolában töltöttük. Itt egy tipikus spanyol desszertet, torrijast készítettünk majd előadtuk a prezentációinkat és részt vettünk még egy utolsó órán.

Összességében nagyon jól éreztük magunkat az egy hét alatt. Sok érdekes, szép helyen jártunk, új barátokra tettünk szert és nem mellesleg egymáshoz is közelebb kerültünk.