• Osztályfotók
  • 2011/2012-es hírek
  • 2012/2013-es hírek
  • A 2015/2016. tanév eseményei

    Tudnivalók a nyári szünetre!

    Iskolalátogatási igazolások kiállítása, át nem vett bizonyítványok kiadása, a nyári szünetben kizárólag hétfői napokon történik!

    JÚNIUS: 20, 27

    JÚLIUS: 4, 11, 18, 25

    AUGUSZTUS: 1, 8, 15, 22, 29

    8.00 és 12.00 óra között

    Fecsketábor a 7. és 9. évfolyam tanulóinak:

    2016. augusztus 25-26.

    Szülői értekezlet az induló évfolyamon:

    2016. augusztus 25. 17.00 órakor

    Tankönyvosztás:

    11-12. évfolyam: augusztus 30. 13.00-17.00

    7-8-9-10. évfolyam: augusztus 31. 9.00 -17.00

    Tanévnyitó ünnepség, első tanítási nap:

    2016. szeptember 1.

    Nyári közösségi szolgálati lehetőségek

    Szent Imre Alapítvány Családi Napközi. Érd.: 30/827 96 11

    Tourinfom Iroda. Érd.: Fő u. 8. Virág Lászlóné 82/512 921

    Compass Egyesület. Érd.: Füredi u. 41. vagy exchange@compassegyesület.hu

    AFS Alapítvány. Érd.: Sárközy Andrea (20) 428-6544 andrea.sarkozy@afs.org

    Belvárosi Napközi. Érd.: 70/341 80 79

    Deseda Ultramaraton futóverseny 2016.aug.13-14. Érd.: Munkácsy Gimnázium Rajnai László, Varga Bálint igh.

    Arany János utcai Tagóvoda jún. 20 - júl. 18; aug 16 - szept. 1. (82) 415-701

    Választható tanórai foglalkozások 2016/2017

    A 2016/2017-es tanév választható tanórai foglalkozásaira 2016. május 20-ig kell jelentkezni. Az alábbi linkeken elérhető a választható foglalkozásokkal kapcsolatos tájékoztató, illetve jelentkezési lap. Kérjük a szülőket és tanulókat, hogy a nyomtassák ki a dokumentumot, és a leválasztható jelentkezési lapot a jelzett időpontig aláírva juttassák vissza az iskolába.

    A 10-es tanulóknak kettő két órás foglal­kozás választására van lehetőségük az érettségi felkészítők megadott sávjaiból. Fontos, hogy a jövő évi 11.b, 11.c, 11.d, 11.f osztályokban egy két órás emelt vagy közép szintű érettségi felkészítő foglal­ko­zás választása kötelező, mivel így teljesül a helyi tantervben az évfolyamra előírt heti óraszám.
    (A mmgsz.sulinet.hu/iskola/helyitanterv.html oldalon elérhető helyi tantervek az 51/2012. (XII. 21.) EMMI rendelet a kerettantervek kiadásának és jóváhagyásának rendjéről c. jogszabály alapján készültek.)

    Tájékoztató és jelentkezési lap az érettségi felkészítő foglalkozásokra

    Tájékoztató és jelentkezési lap a tanórán kívüli foglalkozásokra

    A fenntartó, a szülői szervezet, az iskolaszék és a diákönkormányzat jóváhagyása a választható foglalkozásokról

    Tankönyvrendelés a 2016/2017-es tanévre

    Normatív kedvezmény - jogosultak köre, igénylőlap letöltése »

    Tankönyvrendelési tájékoztató, és osztályonkénti letölthető tankönyvlisták »

    Tisztelt Szülők! Kérjük Önöket, hogy akkor is töltsék ki (húzzák ki) és küldjék vissza aláírva a tankönyvlistát, ha nem az iskolán keresztül rendelik meg a tankönyveket. Köszönjük!

    A tankönyvrendeléssel kapcsolatos kérdéseiket a anikokonyvtar@mail.mmgsz.sulinet.hu címre küldhetik el.

    Kérjük támogassa iskolánkat adója 1%-ának felajánlásával! »

    A korábbi években is nagy segítséget nyújtottak a felajánlások kiemelkedő teljesítményű diákjaink elis­merésének támogatásában.
    A Munkácsy Gimnáziumért alapítvány adószáma:
    19196033-1-14

    BonisBONIS BONA DÍJ

    Intézményünk igazgatója, Gyallai Katalin a rangos BONIS BONA kitüntetést vehette át a Nemzeti Múzeum épületében megrendezett díjátadó gálán. A tehetséggondozásban nyújtott sokrétű tevékenységét a "Kiváló tehetségsegítő" kategoriában jutalmazták, melyet az országban öt pedagógusnak ítéltek oda az idei évben.

    2016. július

    Pedagógusnapi Örömök

    Az idei tanévben több munkatársunk munkája került elismerésre a pedagógusnap alkalmából: Hegedüs Beáta igazgatóhelyettes, Nagy Gézáné iskolatitkár polgármesteri dicséretben részesült. Maráczi Árpád a Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács elismerését vehette át.

    2016. július

    oktvSikerek az angol OKTV-n

    Az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny angol nyelv tantárgyának II. kategóriájában Hermann Dániel 13.e osztályos tanuló országos 1., Elek Dorina 13.e osztályos tanuló országos 11. helyezést ért el.
    A felkészítő pedagógus Maráczi Árpád munkáját a Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács kitüntetéssel jutalmazta. A kiváló eredményekhez szívből gratulálunk!

    A részletekről bővebben itt olvashatnak! »

    2016. március-július

    rotaryRotary Klub támogatása

    Nagy örömünkre nagy értékű, szép kiadványokkal támogatta a tehetséges tanulóinkat a ROTARY KLUB kaposvári egyesülete.

    Nem ez az első eset, amikor a Klub részéről jótékonykodásra került sor. A tanév során egy hátrányos helyzetű, kiemelkedő eredményeket elért diákunk egyszeri ösztöndíj támogatásban részesült. Intézményünk és a Klub kölcsönösen segíti egymást, a rendezvényeiken a művészetben tehetséges tanulóink színes műsorral gazdagítják a programot.

    2016. június

    DIÁKOLIMPIAI SIKEREK

    acsapat

    Iskolánk négyfős csapata első helyezést ért el a fiú B33 Kosárlabda diákolimpia országos döntőjében. Felkészítőjük Majlusin Mihail tanár úr. A Bogdán Benedek (11.f/2), Hock Gergő (11.b), Kocsis Zalán (11.c) Radnai Mihály (9.e) alkotta csapat június közepén Magyarországot képviseli a Tallinban megrendezésre kerülő nemzetközi játékokon.


    Részletes eredmények! »


    atl

    Sikeresen szerepeltek diákjaink az atlétika diákolimpia országos döntőjében is. A leány 4×400m váltófutás versenyszámban első helyezést ért el a Csepeli Angéla (10.f), Gyurka Borbála (11.c), Szabó Boróka (9.e), Szerb Katalin (9.Kny) összeállítású csapat. A többi diák 3 országos harmadik, 4 negyedik, 2 hatodik, 2 hetedik, 2 nyolcadik, 1 kilencedik, 1 tizedik és 1 tizenkettedik helyezést ért el.

    A szép eredményekhez minden tanulónak gratulálunk!

    2016. május

    Kórus

    Helikoni Ünnepségek 2016

    Hagyományos tavaszi programként április 21-én, kétbusznyi diákunk utazott Keszthelyre, hogy részt vegyen a három napig tartó Helikoni rendezvénysorozaton. A dunántúli középiskolák legtehetségesebbjei (több, mint háromezer diák) a város minden pontján, különböző kategóriákban versenyeztek a minősítésekért. Képviseltettük magunkat női kar, komolyzene (szólóének és kamara), népzene, népdal, vers- és prózamondás, vizuális művészetek és irodalmi alkotás kategóriában is.

    Beszámoló a Helikonról »

    Néhány kép a rendezvénysorozatról »

    2016. május

    Európai Tehetségpont lettünk!

    Az idei döntő rendezése közepette érkezett a hír, hogy elfogadták a Lóczy Lajos Geográfus Tehetségpont jelentkezését az Európai Tehetségpontok hálózatába. 25 ország 250 Tehetségpontja közé kerülhettünk be, két somogyi társunkkal együtt.

    A Loczy Young GEOgraphers' Talent Point - röviden LyGEO - mi vagyunk!

    Nemzetközi elérhetőségünk: www.lygeo.net

    Köszönjük ezt a Lóczy-verseny hírnevét megalapozó Elődeinknek és Mindenkinek, aki bármikor és bármilyen formában hozzájárult a sikerhez!

    2016. május

    Lóczy

    Lóczy döntő 2016

    2016. május 2. és 4. között zajlott iskolánkban a Lóczy Lajos Országos Földrajzverseny döntője. A 31. alkalommal megrendezett versenyre mintegy 650 diák nevezett, akik közül 25 kilencedikes, és 25 tizedikes tanuló jutott az országos döntőbe. A versenyzők kedden két-két elméleti bizottságnál adtak számot tudásukról, szerdán terepi fordulón vettek részt Zselickisfaludon. A győzelemért járó Lóczy-plakettet egy bonyhádi és egy budapesti diák vihette haza. A két kategória első nyolc helyezettje erdélyi tanulmányutat nyert.
    A verseny eredménye

    Az eseményről készült képek itt tekinthetők meg »
    A helyi televízió tudósítása az eseményről »

    2016. május

    Kalmár verseny

    Kalmár Verseny

    Iskolánkban rendeztük meg március 19-én a Kalmár László 20. századi Somogy megyei születésű matematikusról elnevezett, általános iskolásoknak szervezett országos matematika verseny megyei fordulóját. Az ünnepélyes eredményhirdetésre május 2-án került sor, ahol évfolyamonként 3-3 diák vehette át az oklevelet és a jutalmat. Az országos döntőbe két tanuló jutott: Szarka Regő a Barcsi Deák Ferenc Általános iskola 3. osztályos diákja, és Tóth Bálint a Kaposvári Toponári Tagiskola 6. évfolyamos tanulója, aki a versenyen szinte maximális pontszámot ért el. Minden résztvevőnek és a felkészítő tanároknak gratulálunk!
    A képen Tóth Bálint és tanára Nagy György

    2016. május


    Ballagás

    Ballagási Ünnepség 2016

    "Minden tenyérnyi területnek van egy története, ami a szünetekben egy egyszerű odapillantással felidéződik. És ilyenkor keserédesen nézek Rátok, mert örülök, hogy még maradhatok ebben a félig független és szabad állapotban, ugyanakkor vágyom a nagyvilágba, a teljes szabadságba, amit most ti kapni fogtok."

    Április 30-án ballagtak el a Munkácsy Mihály Gimnázium végzős diákjai. A 2015/16-os tanévben 12-13. évfolyam 180 tanulója búcsúzott az iskolától.

    A végzős évfolyam díjazott tanulói »

    Képek búcsúzó diákjainkról »

    2016. április

    Kép a konferenciáról

    Senior MTDK Konferencia 2016

    2016. március 24-én került sor a Munkácsy Tudományos Diákköri Konferencia Senior kategóriájának szóbeli fordulójára. A végeredményt a korábban írásban beadott pályaművek értékelése, és a szóbeli védésen nyújtott teljesítmény alapján alakította ki a zsűri.
    A díjazott és résztvevő diákoknak és felkészítő tanáraiknak gratulálunk!
    Képek a szóbeli fordulóról »

    2016. március

    Kép a rendezvényről

    Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc
    168. évfordulóján

    A városi megemlékezés ünnepi műsorát iskolánk diákjai adták a Kossuth téren.

    Az eseményről készült képösszeállítás. »
     

    2016. március

    Belépő képe

    Szülők-Nevelők Bálja

    Március 5-én került megrendezésre a Szülők-Nevelők Bálja. A remek hangulatú rendezvényt a bál fővédnöke, Dr. Nadrai Norbert, iskolánk egykori diákja nyitotta meg. Az ízletes vacsorát a Corner étterem, a talpalávalót a Senior együttes biztosította, a gazdag italkínálatról a Rotonda Café gondoskodott. A hajnalig tartó mulatságon a 230 főből álló vendégsereg számára diákjaink pompás műsora, tombolasorsolás, árverés biztosította a remek hangulatot.
    A bál teljes bevétele a "Munkácsy Gimnáziumért" és az Eminens Alapítvány számláját gazdagítja.

    Ezúton köszönjünk a szülőknek, pedagógusoknak, vállalatoknak, cégeknek, hogy felajánlásaikkal, részvételükkel támogatták rendezvényünket. Sok szeretettel várunk mindenkit a jövő évben is a Szülők-Nevelők Bálja rendezvényre!

    2016. március

    meghívó képBeszámoló a Munkácsy-estről

    A nagy múltra visszatekintő Munkácsy-est idei témája a négy őselem volt. A szervezők (Keresztesné Földes Anita és Tuducné Erbár Szilvia) fontosnak érezték, hogy - a hagyományosan kulturális, zenei rendezvényen - a föld, víz, levegő és tűz elemekhez kötődő természettudományos érdekességet is felvonultassanak, és az est környezet­védelmi üzenettel is rendelkezzen. Az egyes műsorszámok komplexitását mutatja, hogy fényképekkel kiegészített dalok, gitárjátékkal megszólaló versek, kisfilmmel kiegészült zongorajáték és rengeteg mozgás (rg, látványtánc, néptánc) színesítette a műsort. Köszönet és elismerés a Munkácsy-esten szereplő diákoknak, segítő kollégáknak.

    Mozgóképes ízelítő (Diviánszky Henrik 10.b - vágás, Ács Panna 9.f - ének, Vass Bence 12.a - zongora)

    2016. február

    mtdkJunior MTDK Konferencia 2016

    2016. február 11-én került sor a Munkácsy Tudományos Diákköri Konferencia Junior kategóriájának szóbeli fordulójára.
    A végeredményt korábban írásban beadott pályaművek értékelése, és a szóbeli védésen nyújtott teljesítmény alapján alakította ki a zsűri.
    A díjazott és résztvevő diákoknak és felkészítő tanáraiknak gratulálunk!
    Képek a szóbeli fordulóról »

    2016. február

    Szalagavato2016 Szalagavató ünnepség

    A 2015/2016-os tanévben is megrendezésre került a Munkácsy Gimnázium Szalagavató bálja, ahol a végzős év­fo­lya­mok kapták meg az iskola szalagját. A minden évben nagy sikert arató bál elmaradhatatlan részeként a végzősök táncában és egyéni táncos produkciókban gyönyörködhettek a vendégek.
    A rendezvényről készült iskolai képek »
    A kaposvarmost.hu képriportja »

    2016. február

    Kometa

    "Cibo - cultura e identita"
    és egy fantasztikus lehetőség

    Az idei tanévben osztályunk (11.a) képviselhette iskolánkat és ha­zán­kat a "Giovani Idee" Egyesület által megrendezett filmfesztiválon Olaszországban.

    Beszámoló a filmfesztiválról »

    2015. november

    Zetz József Tanár Úr Bugát Pál Emlékérem kitűntetésben részesült!

    zetz

    Zetz József a Somogy Megyei TIT elnökségének tagja, a TIT Országos Szövetségének 2015. november 26-ai közgyűlésén a Társulat legmagasabb elismerésében a Bugát Pál Emlékérem kitüntetésben részesült.

    A Bugát Pál Emlékérem kitűntetést évente 2-3 főnek adományoznak, Somogy megyében 1990 óta dr. Angeli István, dr. Horn Péter, dr. Ulrich Károly és Horváth László Árpád kapta meg. A rendszerváltás utáni 25 évben végzett munkásságuk elismeréseként jubileumi oklevelet vehetett át dr. Ulrich Károly, dr. Rátkai Ferenc, Horváth László Árpád. Aranykoszorús TIT jelvény kitűntetésben részesült Nagyatád és környékén végzett TIT munkájáért dr. Horváth Ferenc.
    A kitűntetéseket a TIT Országos Szövetségének elnöke, Vizi E. Szilveszter adta át.

    2015. november

    Nemzetközi Gyertyagyújtási Akció!

    Iskolánk idén is csatlakozott a Nemzetközi gyertyagyújtási akcióhoz. November 11-én pontban 11 óra 11 perckor trombitaszó mellett mécsest gyújtottunk az első világháborús hősök emlékére.

    A megemlékezésről beszámoló itt tekinthető meg.

    2015. november

    csapatfotó

    Kapos Kupa »

    A 18. alkalommal megrendezett Kapos Kupán, a városi nagypályás labdarúgó bajnokságon iskolánk csapata újra dobogóra állhatott.

     
    2015. október

    Fotó a résztvevőkről ERASMUSPLUS utazás

    Kezdőként talán senki sem gondolná, milyen sok utazási lehetőséget nyújthat a Munkácsy. Csupán egy kis szorgalom kell hozzá - és máris Spanyolországban találhatjuk magunkat egy hétre! Gyönyörű hegységek, friss levegő, huszonhat fok és homokos óceánpart; kell ennél több? Lehetőségünk nyílt az Erasmusplus program újabb állomásának keretén belül Baszkföldre utazni, új dolgokat tanulni, csodaszép helyeket bejárni, és rendkívül pozitív, életvidám embereket megismerni. Szavakba sem lehet önteni ezt a feledhetetlen élményt, de talán a képgalérián keresztül bepillantást nyújthatunk, mit is éltünk át szept. 27. és okt. 3. között.
    Képek a kirándulásról »

    Kirizs Nikolett, Hőgye Virág, Diviánszki Henrik, Szakály Bálint
     
    2015. október

    karpat

    Terepgyakorlat a Kárpátokban

    A 2015-ös Jakucs László Nemzetközi Földrajzverseny győz­tes csapata, Elek Dorina és Stadler Elizabeth 13.e osz­tá­lyos tanulók, és fel­ké­szí­tő­jük Varga Bálint tanár úr szeptember 25. és 28. között részt vett a Szegedi Tudományegyetem Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszéke által szervezett szakmai tanulmányúton.

    Az útról készült beszámoló itt, a képek itt tekinthetők meg.

    2015. szeptember

    fecske_1

    Fecsketábor

    Idén is megrendeztük augusztus végén a fecsketábor a kezdő osztályokba jelentkezett di­á­kok­nak. A két nap során a kisfecskék is­mer­ked­het­tek egymással, tanáraikkal, az iskola épületével. Megcsillogtathatták kre­a­ti­vi­tá­sukat, általános mű­velt­ségüket, sport - és tánctudásukat és fontos információkat kaphattak az iskolai hagyományainkról, a mindennapos test­nevelésről és a közösségi szolgálatról.

    A fecsketáborban készült képek »
    Epstein Ráchel Tímea beszámolója »

    2015. szeptember

    Bográcsparty, avagy „Így főzünk mi!”

    bogracs1

    Szeptemberben immár negyedik alkalommal lobbantak fel a tüzek és izzottak a grillsütők a hátsó udvarban, hogy az osztályok egy jó hangulatú főzős délutánt tölthessenek együtt. Voltak bátrak, akik csirkepörkölttel próbálkoztak, jelen volt a klasszikusnak számító paprikás krumpli, gulyás vagy chilis bab is, de akadt olyan csapat is, aki kényelmesen szendvicsezett vagy lekváros kekszet majszolgatott tejszínhabbal. Az évek során készült már itt bográcsban csokoládépuding, tejbedara, gyorsleves, még palacsinta is. Igazi csapatmunka ez, ami összehozza a közösséget és amilyen lassan készül el az étel annál hamarabb fogy el. A háttérben pedig szól a szabadtéri iskolarádió Váncsodi Rolanddal (12.d), aki főzés közben még kvízjátékokkal is szórakoztatja a diákokat.

    Jókedv, füstös illatok, napsütés – ez a MUNKÁCSY BOGRÁCSPARTY, a képek magukért beszélnek.

    2015. szeptember

    E-napló

    E-naplo

    Elérhetőségeink »

    Órarend (2016. május 5-től) »
     
    Csengetési rend »


    Warning: include(./naptar.php): failed to open stream: No such file or directory in C:\Apache24\mmgroot\archiv\1516.html on line 528

    Warning: include(): Failed opening './naptar.php' for inclusion (include_path='.;c:\php\webincludes') in C:\Apache24\mmgroot\archiv\1516.html on line 528
    tanacsadas logo

    A Munkácsy Gimnáziumért Alapítvány kiemelt támogatója

    Kométa logo

    Hívószó alapítvány

    Lóczy verseny »